Europees wint Salzburg wel gemakkelijk buitenshuis

In de Oostenrijkse competitie wil het voor Red Bull Salzburg nog niet vlotten in uitwedstrijden. In het UEFA Cup-toernooi wint de ploeg van trainer Co Adriaanse tot dusverre wel eenvoudig wedstrijden op vreemde bodem.

Op bezoek bij Sudova Marijampole uit Litouwen won Salzburg donderdag met 4-1. Het betrof de heenwedstrijd in de derde voorronde van het UEFA Cup-toernooi. Eerder had de Oostenrijkse club in de tweede voorronde ook de uitwedstrijd tegen Banants Erevan gewonnen (0-3).

En dat terwijl in de Oostenrijkse competitie nauwelijks punten zijn behaald buiten het eigen stadion. Salzburg werkte deze competitie drie uitwedstrijden af. Adriaanse zag zijn ploeg twee keer gelijkspelen en één keer verliezen.

In Litouwen kwam Salzburg weliswaar op achterstand, maar de uiteindelijk ruime zege heeft tot gevolg dat de formatie van Adriaanse zich zo goed als zeker plaatst voor de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi.

Marc Janko (foto) speelde tegen Sudova weer eens een hoofdrol bij Salzburg. De spits, die in de competitie zes keer scoorde in vier duels, benutte twee strafschoppen. Eerder had Ibrahim Sekagya de gelijkmaker voor zijn rekening genomen. Louis Clement Ngwat-Mahop bepaalde de eindstand op 1-4.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen