In navolging van Nijland wil ook oud-international voorzitter KNVB worden

Reacties

Jeanet van der Laan stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB. Eerder liet voormalig algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland al weten op die functie te azen en nu heeft ook voormalig international Van der Laan zichzelf opgeworpen.

In navolging van Nijland wil ook oud-international voorzitter KNVB worden
© Pro Shots

Van der Laan is 29-voudig international van het Nederlands vrouwenelftal en werkt tegenwoordig als politica in de Tweede Kamer. In een eerder stadium heeft ze de KNVB al laten weten interesse te hebben in de vrijgekomen functie van bondsvoorzitter Just Spee, die om gezondheidsredenen is teruggetreden. Destijds vertelde de bond haar dat het alleen politiechef Frank Paauw wilde voordragen.

Er is echter een alternatieve manier om bondsvoorzitter te worden. Buiten de voordracht van de KNVB kun je je ook kandidaat stellen door vooraf al tien van de zestig stemmen die prof- en amateurclubs kunnen uitbrengen in de bondsvergadering te verzamelen. Op die manier hoopt Nijland mee te dingen en gaat ook Van der Laan het proberen.

'Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld, is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer', laat Van der Laan weten bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. 'Het spel is nog niet gespeeld. Ik heb al een aantal handtekeningen binnen en ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben. Ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan.'

Op de buitengewone bondsvergadering op 27 mei wordt er gestemd over de nieuwe bondsvoorzitter. Als Nijland en Van der Laan vooraf al tien stemmen hebben verzameld, zijn zij de tegenkandidaten van Paauw. De nieuwe bondsvoorzitter treedt per 1 juni in dienst bij de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.