KNVB pakt door: ook speelschema tweede seizoenshelft Eredivisie bekend

Reacties

Goed nieuws voor de supporters van de Eredivisieclubs: het speelschema voor de rest van het seizoen is bekend. Nadat de KNVB vrijdagmiddag de bekerwedstrijden al van een datum en tijd had voorzien, is dat nu ook gebeurd met de Eredivisiewedstrijden. Speelronden 21 tot en met 32 hebben nu een volledig programma.

KNVB pakt door: ook speelschema tweede seizoenshelft Eredivisie bekend
© Pro Shots

Met de topwedstrijden is niet geschoven. Ajax – PSV is op zaterdag 3 februari om 20.00, een dag later is het AZ – Feyenoord om 14.30, zoals al bekend was. Op zondag 25 februari is het AZ – Ajax om 16.45, precies een week later spelen PSV en Feyenoord in Eindhoven tegen elkaar. Op zondag 6 april om 18.45 is het tijd voor PSV – AZ, op zondag 7 april wordt in De Kuip de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op gang gebracht, om 14.30.

De Eredivisie ligt nu even stil, maar wordt op vrijdag 12 januari om 20.00 hervat met RKC Waalwijk – Heracles Almelo. Andere fraaie affiches in de tweede seizoenshelft zijn de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle (zondag 11 februari om 12.15), de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta (11 februari, 20.00), de Twentse twist FC Twente – Heracles Almelo (zondag 31 maart, 14.30) en de Gelderse clash Vitesse – NEC (zondag 7 april om 12.15).

De laatste twee speelronden, op zondag 12 en 19 mei, hoeven niet te worden gepland. Alle wedstrijden beginnen dan op dezelfde tijd, in principe om 14.30. Op 12 mei wordt de aftrap collectief verplaatst naar 16.45 als Ajax of Feyenoord een Europese halve finale speelt.

Het volledige speelschema is hier te raadplegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.