Lawine aan kritiek op Ten Hag in de Engelse pers: 'Er begint een muiterij te sudderen'

Reacties

De kritiek op Manchester United-manager Erik ten Hag is niet van de lucht, de ochtend na de kansloze nederlaag tegen Manchester City. De Engelse ochtendkranten vallen de Nederlandse trainer aan om zowel zijn tactische keuzes in de derby als de algemene richting waarin United onder zijn leiding beweegt.

Lawine aan kritiek op Ten Hag in de Engelse pers: 'Er begint een muiterij te sudderen'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 3
Manchester City
Manchester City

De Manchester Evening News vliegt er het hardst in. 'Het was opnieuw een ontnuchterende ervaring in een seizoen met tot dusver zeven zeges en zeven nederlagen. Het doelsaldo is -5, ze staan acht punten achter op de vierde plek en beleven hun slechtste seizoenstart sinds 1986. Het gat tussen City en United is gek genoeg maar negen punten, maar het verschil is zo groot dat ze welhaast andere sporten beoefenen', begint de krant, om met stevige kritiek te vervolgen.

© Manchester Evening News

'Ten Hag twijfelt wekelijks aan zichzelf. Dit was de zevende wedstrijd van de negen – en de vierde op rij – waarin hij in de rust iemand wisselde. Er begint een muiterij te sudderen. Er werd gejuicht toen Marcus Rashford uiteindelijk gewisseld werd. Hij staat op één goal in dertien wedstrijden en het is verbijsterend dat Ten Hag hem blijft opstellen. United is zo diep gezonken dat ze teruggrijpen naar loeren op de counter.'

Ook de spelersbeoordelingen liegen er niet om. Andre Onana krijgt met een 7 als enige een voldoende. Rashford en Jonny Evans ('onbegrijpelijk dat hij werd opgesteld') moeten het met een 2 bekopen. Voor Diogo Dalot, Harry Maguire, Victor Lindelöf en Sofyan Amrabat (allen een 3) is het niet veel rooskleuriger.

De Independent ziet ook algeheel verval. 'Het gevoel groeit dat Ten Hag geen antwoorden kan vinden. Er zijn verzachtende omstandigheden, maar ook die hebben zo hun grenzen als City zijn op één na makkelijkste zege van het seizoen heeft geboekt. Een nederlaag als deze leidt tot een gevoel dat de club stuurloos is. Het voelde aan alsof City gewoon kon scoren als ze daar zin in hadden. Dit United kan zomaar in de middenmoot eindigen, zonder een plan of een richting.'

Beschamend

The Guardian, een in Manchester opgerichte kwaliteitskrant, is al even streng: 'Ten Hag is de schuldige aan deze teloorgang. Na zeventien maanden en drie transferperiodes heeft hij een ploeg op het veld staan met een nauwelijks zichtbaar wedstrijdplan en te veel spelers die het niveau niet aankunnen. Bij het zien van hun verdedigers, moeten de United-fans de hoop hebben opgegeven, zeker omdat Ten Hag aangaf dat Raphaël Varane om 'tactische redenen' niet meedeed', aldus het liberale dagblad.

'Toen United in januari van City won, kreeg je het gevoel dat Ten Hag iets aan het opbouwen was. Negen maanden later is het een puinhoop. Er lag nochtans een kans, City is nog niet op zijn best dit seizoen. De spelers die Ten Hag heeft gehaald, hebben gewoon niet de gewenste impact. De organisatie is weg, het moraal is tanende en het optimisme van vorig seizoen is zo goed als verlopen', zo ziet de gerespecteerde voetbalkenner Jonathan Wilson in dezelfde krant.

Tot slot is de Mirror ook niet mild. Niet voor Ten Hag en al evenmin voor Antony. 'Ten Hag krijgt tijd, maar hij verovert niet echt harten en zielen op Old Trafford. Dit is een United zonder identiteit, zonder serieuze aanvallende dreiging, zonder persoonlijkheid, zonder plan en zonder creativiteit. Dit was beschamend, belichaamd door het wilde inhakken op Jérémy Doku door Antony. En voor dat figuur hebben ze 95 miljoen euro betaald. Ongelofelijk. Ten Hags baan is niet in gevaar, maar zijn reputatie wel.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.