Portugezen krijgen warm welkom: dranghekken langs de snelweg

Reacties

Ook Portugal is inmiddels gearriveerd in Duitsland. De ploeg van Roberto Martínez heeft zijn hoofdkwartier opgeslagen in Harsewinkel, een plaatsje tussen Münster en Bielefeld. De ontvangst voor de EK-winnaar van 2016 was indrukwekkend te noemen.

Portugezen krijgen warm welkom: dranghekken langs de snelweg
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Op sociale media verschenen beelden waarop te zien was hoe de Portugese aanhang rijendik post had gevat achter dranghekken langs de Autobahn om hun favorieten toe te juichen. Keuzeheer Martínez was danig onder de indruk, vertelde hij op zijn persconferentie. 'Dit is ongelofelijk, ik heb geen woorden om deze ontvangst te beschrijven, dat is ongelofelijk. Op het vliegveld stond het al vol met gepassioneerde Portugezen, maar dit is nog gekker. De sfeer rond onze nationale ploeg is uniek, maar wat we vandaag hebben gezien is van een heel ander niveau.'

De roodhemden zullen nochtans geduld moeten hebben: dinsdagavond zijn zij samen met Tsjechië de laatste van de 24 EK-deelnemers die in actie komen. Verder kruisen de Zuid-Europeanen de degens met Turkije en Georgië, en dat zullen ze voor het zesde EK op rij doen met Cristiano Ronaldo in de gelederen. De routinier sprak tegenover de UEFA lovende woorden over zichzelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben trots om als eerste speler op zes EK's te staan, en blij ook, want dat toont aan wat een lange carrière ik heb beleefd. Toch is het maar een hoofdstukje van hetgeen Cristiano Ronaldo in het voetbal bereikt heeft', zo sprak Ronaldo.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
2
2
0
0
5-1
+4
6
2
Turkije
2
1
0
1
3-4
-1
3
3
Tsjechië
2
0
1
1
2-3
-1
1
4
Georgië
2
0
1
1
2-4
-2
1
* Actueel tot en met 26 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.