Sluwe Powel schenkt De Graafschap winst tegen Roda

Na vier opeenvolgende nederlagen heeft De Graafschap eindelijk weer eens gewonnen. Berry Powel was er in grote mate verantwoordelijk voor dat Roda JC met een 2-1 nederlaag huiswaarts keerde.

De Graafschap moest hard werken voor de winst. Dat is De Superboeren doorgaans wel toevertrouwd. Roda JC had het beste van het spel, maar was niet opgewassen tegen het opportunisme van de Doetinchemmers.

De Graafschap was extra getergd, nadat het door een omstreden strafschop op achterstand was gekomen. Scheidsrechter Eric Braamhaar besloot de voordeelregel toe te passen bij een duel tussen Sekou Cissé en Stephan Keller, maar floot alsnog voor een overtreding toen de aanvaller van Roda JC de bal verloor.

Boldizsár Bodor had geen boodschap aan de protesten en schoot de penalty koel achter doelman Jim van Fessem: 0-1. De eerste helft duurde net iets te lang voor Roda om de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen.

Powel liet zich in de 44ste minuut slim vallen en opnieuw floot Braamhaar voor een strafschop. Lasse Schöne was al even koelbloedig als Bodor eerder en daarmee was het weer gelijk op De Vijverberg.

Vlak na rust was Powel opnieuw de slimste. Op aangeven van Schöne kapte de spits een tegenstander uit en passeerde doelman Bram Castro met een schot met zijn linker: 2-1. De Graafschap kwam nog zwaar in de verdrukking, maar gaf de voorsprong niet meer uit handen.

{"title":"Actie: €50 aan Free Bets bij goal Feyenoord én Twente!","titleMobile":"Actie: €50 aan Free Bets bij goal Feyenoord én Twente!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:6863e4ee-01a4-453d-9989-f06a8eba8efd","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Feyenoord en Twente!","textMobile":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Feyenoord en Twente!"}