Spalletti doet evenwichtsoefening tussen ambitie en realisme bij Italië

Reacties

Luciano Spalletti, bondscoach van EK-titelverdediger Italië, wil bij zijn ploeg zowel ambitie als realisme zien. Enerzijds zijn de azuurblauwen dus de winnaar van 2021, de andere kant van het verhaal is dat direct daarna een mislukte WK-kwalificatiecampagne volgde. Ook besprak hij de verdeling van rugnummer 10.

Spalletti doet evenwichtsoefening tussen ambitie en realisme bij Italië
© Pro Shots

Spalletti gaf een persconferentie waarin hij die beide waarheden naast elkaar legde. 'We zullen nooit kalm zijn in het tenue van Italië, we moeten ons dan ook een hoop ten doel stellen. We willen groeien, maar we moeten ook weten dat we vertrokken vanuit een mislukte poging om het WK te halen. We willen serieus werken en onszelf niet onderuit halen', aldus de coach die vorig jaar nog kampioen werd met Napoli. Italië zit in een pittige poule met Kroatië, Spanje en Albanië.

Op die persbijeenkomst werden ook de rugnummers bekendgemaakt. Lorenzo Pellegrini krijgt nummer 10, ook bij Italië een nummer met een bepaald gewicht. Veel kenners in het land hadden verwacht dat Nicolò Barella met 10 zou spelen, Spalletti heeft anders beslist en lichtte dat besluit ook meteen even toe.

'Pellegrini heeft de kwaliteiten om nummer 10 te dragen. Hij weet hoe hij tussen de ruimtes in kan bewegen, hoe hij vrije trappen en strafschoppen neemt. Hij kan de bal heel precies in kleine ruimtes neerleggen, ziet meer dan de eerste pass. Al die kwaliteiten heeft hij', looft Spalletti één van zijn smaakmakers. Barella moet zich tevreden stellen met nummer 18.

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.