Van der Vaart applaudisseert voor Simons: 'Kwaliteit druipt ervan af'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft genoten van het spel van Xavi Simons in de eerste helft tegen Griekenland. De jongeling kreeg de 109-voudig Oranje-international zelfs aan het applaudisseren met een knappe actie.

Van der Vaart applaudisseert voor Simons: 'Kwaliteit druipt ervan af'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Simons speelde tegen Griekenland in een vrije rol vanaf rechts en kwam niet extreem veel in het spel voor, maar eiste na iets meer dan een half uur de aandacht op. Hij zette ter hoogte van de middenlijn een individuele actie in, passeerde drie à vier Grieken en vuurde vanaf randje zestien richting het Griekse doel.

Zijn schot werd van richting veranderd, maar Odysseus Vlachodimos voorkwam met een knappe reflex een doelpunt. Die indrukwekkende actie kon Van der Vaart wel bekoren, zo bleek tijdens de analyse in de rust in de NOS-studio.

Daar legde Van der Vaart uit waarom hij applaudisseerde. 'Die actie van Xavi Simons... Ik vind het zo heerlijk als je iemand ziet waar de kwaliteit vanaf druipt. En dan ook doorzetten en echt die goal zoeken. Dat had meer verdiend, maar een geweldige actie. Je ziet hem om zich heen kijken, hij is ook zo snel aan de bal, een heerlijke actie.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.