Veerman: 'Vanuit de media werd gecreëerd dat Twente-uit heel lastig zou worden'

Reacties

Joey Veerman kijkt met veel vertrouwen en zin uit naar de belangrijke wedstrijden van PSV in de komende week. De middenvelder van PSV houdt een goed gevoel over aan de uitwedstrijd tegen FC Twente, een test die volgens hem van buitenaf misschien wel werd opgeblazen.

Veerman: 'Vanuit de media werd gecreëerd dat Twente-uit heel lastig zou worden'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 3
PSV
PSV

Veerman had meegekregen hoe de uitwedstrijd tegen Twente vooraf was afgeschilderd. De wedstrijd in Enschede bestempelen als eerste grote test in de Eredivisie; daarmee werden de prestaties van PSV eerder dit seizoen in de competitie misschien wel tekortgedaan.

'Vanuit de media werd gecreëerd dat dit een heel lastige uitwedstrijd zou worden voor PSV', zei Veerman tijdens de persconferentie na de 0-3 zege. 'Maar wij kunnen gewoon heel goed drukzetten, of dat nu uit bij Twente is of bij ons thuis. Je ziet het vanavond: we hebben ze direct vol onder druk', vervolgde Veerman, die zich niet kon vinden in de suggestie dat Twente er voor gekozen had om niet van begin af aan zo te jagen als verwacht werd. 'Misschien probeerden ze dat wel, maar kregen ze het niet voor elkaar', pareerde hij die opmerking.

De volgende wedstrijd voor PSV in de Eredivisie is Feyenoord-uit, volgende week zondag. Over die topper ging het in de voorbije interlandperiode al regelmatig bij Oranje, zo gaf de international prijs. 'Ik heb er heel veel zin in. De discussies afgelopen week waren leuk, ik heb veel met die gasten gezeten', doelde hij op de gesprekken met Quilindschy Hartman en andere Feyenoord-spelers.

De uitgangspositie van PSV, dat eerst nog woensdag in de Champions League uit tegen Sevilla speelt, is riant. De Eindhovenaren beginnen volgende week zondag met een voorsprong van zeven punten op Feyenoord aan de clash met de rivaal. Die ruime marge wil niet zeggen dat PSV tevreden moet zijn met een punt, vindt Veerman. 'Niet verliezen? Dat zou heel raar zijn', zei hij over met welke instelling PSV aan de aftrap moet staan. 'We gaan daar naartoe om drie punten te pakken. We staan zeven punten los, dus volgens mij kunnen we daar wel vol vertrouwen naartoe gaan', aldus de 25-jarige spelmaker.

{"title":"Nu 50x je inzet voor weer een zege van PSV!","titleMobile":"Nu 50x je inzet voor weer een zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:56dcacf4-ce9f-4bea-89e6-4200dfdfc785","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet pakt voor de hervatting van de Eredivisie uit met een fraaie welkomstactie (24+).","textMobile":"Unibet pakt voor de hervatting van de Eredivisie uit met een fraaie welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.