Virgil van Dijk reageert op extra wedstrijd schorsing en stevige boete

Reacties

De FA heeft de schorsing van Virgil van Dijk bij Liverpool met een duel verlengd. Dat liet de Engelse voetbalbond vrijdag weten in een verklaring. Reden daarvoor is het 'beledigende taalgebruik' van de Nederlander richting dienstdoende scheidsrechter John Brooks.

Virgil van Dijk reageert op extra wedstrijd schorsing en stevige boete
© Pro Shots

Van Dijk ontving in het uitduel met Newcastle United een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Daardoor miste de verdediger al de thuiswedstrijd tegen Aston Villa, maar door zijn uitbarsting tegenover de scheidsrechter, is Van Dijk nog een extra duel geschorst.

Daardoor moet de captain van Liverpool ook de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast krijgt Van Dijk een boete van ruim 116 duizend euro. 'De verdediger heeft toegegeven dat hij zich ongepast heeft gedragen en beledigende teksten heeft gebruikt nadat hij van het veld werd gestuurd', reageert de FA.

'Ik wil graag duidelijk maken dat ik deze beslissing accepteer', reageerde Van Dijk via sociale media. 'Het was mijn eerste rode kaart voor Liverpool en in het heetst van de strijd kregen de frustraties de overhand. Ik heb direct mijn excuses aangeboden na de wedstrijd en neem mijn verantwoordelijkheid. Tijd om vooruit te kijken. Ik zal het team blijven aanmoedigen en zal er alles aan doen om mijn team te helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.