Xabi Alonso nieuwsgierig na eerste nederlaag met Bayer sinds 462 dagen

Xabi Alonso bleef met Bayer Leverkusen 462 dagen zonder nederlaag in Duitsland. Aan die reeks kwam zaterdag tegen RB Leipzig een einde. Dat was even wennen voor de Spaanse coach, die vooral nieuwsgierig was hoe zijn ploeg reageert.

Bayer Leverkusen
2 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

'Onze reeks heeft lang geduurd, maar nu is die toch echt ten einde', reageerde Alonso in de Duitse media op de 2-3 nederlaag tegen RB Leipzig. De fraaie serie van die Werkself was al een flink aantal wedstrijden behoorlijk wankel, maar telkens kwam het in de absolute slotfase alsnog goed – tot deze nederlaag.

'Het is voor mij heel interessant om te zien hoe we op deze nederlaag reageren. Het is wat dat betreft jammer dat er een interlandbreak aankomt, maar ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat we hier niet van terugkomen', bleef Alonso vol vertrouwen in zijn spelersgroep.

De coach vond de verliespartij wel onnodig, want Leverkusen kwam met 2-0 voor en incasseerde in de zevende minuut van de blessuretijd in de eerste helft nog een tegentreffer (zie boven). 'Na die goal lag de wedstrijd open', erkende de voormalig middenvelder. 'We moeten leren van zulke fouten. We hebben de tegenstander de kans gegeven om terug te komen in de wedstrijd na een 2-0 voorsprong. Dat is niet goed, zéker niet als het twee keer achter elkaar gebeurt.'

Tegen Borussia Mönchengladbach een week eerder gaf de regerend landskampioen van Duitsland namelijk ook al een 0-2 voorsprong uit handen. Toen zorgde Florian Wirtz diep in blessuretijd alsnog voor de winnende goal. Ditmaal bleef een bevrijdende late goal uit en is de ongeslagen serie in Duitsland definitief ten einde. 'We moeten van deze fouten leren. Maar het is een proces: we zitten nog vroeg in het seizoen.'