Zij die níét gingen: deze spelers zagen een transfer afketsen

Reacties

Nu de transfermarkt in Nederland en de West-Europese competities is gesloten, is duidelijk dat diverse spelers (waarschijnlijk) op hun plek blijven zitten. VI zet in dit overzicht op een rij wie er geen transfer kregen, terwijl daar wel alle gelegenheid toe was.

Zij die níét gingen: deze spelers zagen een transfer afketsen
© Pro Shots

Dat er ook genoeg deals mislukken, werd ook deze zomer inmiddels weer duidelijk. Zo kende Feyenoord een uiterst ongelukkige transferperiode. Calvin Stengs en Justin Bijlow bleven in Rotterdam, nadat er bij de medische keuring twijfels ontstonden bij respectievelijk Charlotte FC en Southampton. En andersom kwam Boubacar Traoré niet naar De Kuip, omdat de middenvelder van Wolverhampton Wanderers geblesseerd raakte.

Feyenoord had op Deadline Day ook weinig succes met het aantrekken van een extra aanvaller. Zo liet Club Brugge zijn sterspeler Andreas Skov Olsen niet gaan. Technisch directeur Dennis te Kloese schakelde door naar Assane Diao en bereikte ook een akkoord met Real Betis, maar de entourage van de achttienjarige vleugelspits kreeg de deal niet op tijd rond. En dus moet trainer Brian Priske het doen met de huidige selectie.

Waarom de transfer van Assane Diao is afgeketst: 'Feyenoord heeft gegokt en verloren'

De Deense coach kan in ieder geval wel beschikken over Santiago Giménez. Nottingham Forest had veel geld over voor de Mexicaanse clubtopscorer, maar die had zelf geen trek in de transfer naar de Premier League-laagvlieger. Ook avances bij Brian Brobbey liepen op niets uit. Daardoor bleef de 22-jarige spits bij Ajax, dat er ook niet in slaagde om spelers als Chuba Akpom, Anton Gaaei, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal te verkopen.

Wellicht dat Ajax er nog in slaagt een van hen te slijten aan clubs uit pak 'm beet België, Qatar of Turkije, omdat daar de markt nog open is. Het zou de volgens Alex Kroes niet geslaagde transferwindow enigszins goed maken. De technisch directeur zei maandag niet tevreden te zijn over de verrichtingen van Ajax op de markt, al was dat voor het vertrek van Steven Bergwijn. Het aantrekken van Christian Eriksen en Mike Trésor bleek niet haalbaar.

Bij PSV-directeur Earnest Stewart overheerst tevredenheid. De landskampioen behield dragende spelers als Johan Bakayoko, Jerdy Schouten en Joey Veerman. Voor Olivier Boscagli en Walter Benítez was concrete interesse, maar PSV liet de Franse verdediger en de Argentijnse doelman tot hun onvrede niet gaan. Brighton & Hove Albion en Atlético Madrid boden naar de zin van Stewart te weinig voor de defensieve steunpilaren.

Elders in de Eredivisie had RKC Waalwijk het moeilijk met het vinden van een aanvaller. Zo stak FC Nordsjælland op het laatst een stokje voor het vertrek van Mads Hansen. NAC Breda kreeg op Deadline Day niet zijn gewenste spits, terwijl Sparta Rotterdam juist geen miljoenen zag binnenkomen voor een van zijn sterkhouders. Zo bleef Nick Olij na het afketsen van de Bijlow-deal op zijn plek en ging Tobias Lauritsen niet naar Duitsland.

Zo'n twee weken geleden ontstond er de nodige reuring door de mogelijke ruildeal tussen Jay Gorter en Andries Noppert. Ajax zag de komst van Noppert al helemaal zitten, maar Gorter had naar verluidt minder trek in de omgekeerde overstap naar SC Heerenveen. En dus bleef een stoelendans onder de lat uit. Zoals ook Joël Drommel ondanks interesse van Blackburn Rovers bij PSV bleef en weer zal fungeren als stand-in van Benítez.

In het buitenland was er bij FC Porto woede over het afketsen van de transfer van Galeno naar Al-Ittihad, dat uiteindelijk voor Bergwijn koos. Newcastle United zat hoog in de boom voor Marc Guéhi, maar Crystal Palace liet de Engelse verdediger niet gaan. Martín Zubimendi (Real Sociedad) en Nico Williams (Athletic Bilbao) kozen op hun beurt voor een langer verblijf in Baskenland, ondanks interesse van Liverpool en Barcelona.

Atalanta was deze zomer het slachtoffer van een transfersoap rond Teun Koopmeiners. Waar de Oranje-international uiteindelijk wel naar Juventus ging, bleef Ademola Lookman ondanks interesse van Paris Saint-Germain in Bergamo. Victor Osimhen zag een transfer naar PSG nooit concreet worden en ook deals met Chelsea en Al-Ahli ketsten af. Zijn huurdeal met Galatasaray bewijst dat er altijd nog een uitweg is voor zij die niet gingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.