Aparte staking in Frans vrouwenvoetbal: van champignonveld tot vuurwerk

Reacties

Het komt niet heel vaak voor dat het Franse vrouwenvoetbal de headlines in Frankrijk domineert, maar na de staking van de competitiewedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Stade Reims is dat wel het geval. Er is steeds meer bekend over het duel dat werd stilgelegd vanwege vuurwerk dat van buiten het sportcomplex op het veld terechtkwam.

Aparte staking in Frans vrouwenvoetbal: van champignonveld tot vuurwerk
© Twitter Ojbsports
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oorspronkelijk was het helemaal niet de bedoeling dat de competitiewedstrijd in Parijs in het minder goed te beveiligen Stade Léo Lagrange afgewerkt zou worden. Het Stade Municipal Georges Lefèvre was de oorspronkelijke speellocatie voor de wedstrijd in de Franse vrouwencompetitie, maar het veld in dat stadion was overwoekerd met champignons en andere schimmels.

Franse media schrijven dat op de nieuwe locatie drie personen toegang wilden tot het stadion, maar niet over de juiste tickets beschikten. Ze dreigden vervolgens met het stilleggen van de wedstrijd. 'Jullie laten ons niet binnen? Dan zorgen wij ervoor dat de wedstrijd wordt gestaakt', valt volgens RMC Sport een dag na de staking te lezen in een politierapport. In die opzet slaagden de desbetreffende personen. Internationals Lieke Martens en Jackie Groenen stonden op het veld bij PSG toen er gestaakt werd.

Van buiten het stadion werd tot tweemaal toe vuurwerk op het veld gegooid. Bij de eerste keer werd er nog gewoon door gevoetbald, maar toen de knallen heftiger werden, renden de speelsters naar binnen. De daders konden niet opgepakt worden door de politie, waarna er werd besloten om de wedstrijd definitief te staken. De Franse bond zal donderdag een besluit nemen over het restant van de wedstrijd. Het stond 0-0 aan het begin van de tweede helft toen de speelsters de kleedkamers opzochten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.