Cech (41) geeft carrièreswitch nieuwe boost en duikt op in Noord-Ierland

Reacties

Voormalig topkeeper Petr Cech gaat in zijn tweede leven als 'topsporter' een nieuw avontuur aan. De oud-doelman van Sparta Praag, Stade Rennes, Chelsea en Arsenal vertrekt op huurbasis naar de Noord-Ierse ijshockeyclub Belfast Giants.

Cech (41) geeft carrièreswitch nieuwe boost en duikt op in Noord-Ierland
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 41-jarige Cech zit bepaald niet stil sinds zijn afscheid als profvoetballer in de zomer van 2019. De 124-voudig international van Tsjechië werkte tot vorig jaar zomer als adviseur bij Chelsea en ging de uitdaging aan om ijshockeydoelman te worden in Engeland.

Cech bleek al snel ook een begenadigde ijshockeykeeper: via het laaggeklasseerde Guildford Phoenix kwam hij bij Oxford City Stars, uitkomend op het op een na hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk. Nu maakt Cech opnieuw een stap hogerop. Hij gaat aan de slag in de Elite League, het hoogste niveau op ijshockeygebied in het VK.

Belfast Giants neemt Cech 'on loan' over, maar het is niet duidelijk voor hoe lang. De Tsjech was eerder dit jaar al een keer actief op de ijsbaan van Belfast Giants bij een benefietwedstrijd voor Oekraïne en maakte toen veel indruk. 'Petr's aanwezigheid zal van onschatbare waarde zijn voor onze club', zei Belfast Giants-coach Adam O'Keefe tegen de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.