Klopp looft Lijnders: 'Zijn invloed was ongeëvenaard'

Reacties

Het nieuws dat Liverpool-manager Jürgen Klopp er deze zomer de brui aan geeft op Anfield sloeg vrijdag in als een bom en domineert de voetbalwereld sindsdien. The Normal One lichtte zijn besluit toe op een persconferentie. Zijn assistent Pepijn Lijnders, die Klopp naar de uitgang zal volgen, kreeg daar alle lof.

Klopp looft Lijnders: 'Zijn invloed was ongeëvenaard'
© Pro Shots

Overigens niet alleen van Klopp, ook algemeen directeur Billy Hogan was aangeschoven en had mooie woorden over voor de Nederlander, die gezien wordt als het tactisch brein achter Liverpool. 'Jürgen heeft een uitzonderlijk sterk team gebouwd, maar de beslissing is genomen dat Pepijn en Vitor (Matos, red.) gaan vertrekken. Als we ze kunnen helpen met hun carrièrevoortgang, zullen we dat doen', beloofde Hogan.

Daarna was het woord aan Klopp. 'Ik neem een sabbatical, de andere jongens zijn klaar. De invloed die zij hebben gehad, maar met name de invloed die Pepijn in de afgelopen jaren heeft gehad, die is ongeëvenaard. Ik weet dat ik hem dankbaar moet zijn. Hij heeft me zoveel nieuwe inzichten verschaft, me geholpen om mezelf te ontwikkelen. Ze zullen er allemaal voor gaan en ik zal ze volgen, waar ik ook ben. Ik zal er veel van genieten, omdat er van hen veel te verwachten valt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.