Manchester laat Newcastle kansloos

De honderdste treffer voor Alan Shearer ten spijt, Manchester United kende weinig problemen met Newcastle United. In het doelpuntrijke duel bereikte ook Ruud van Nistelrooy een mijlpaal.

Manchester laat Newcastle kansloos

De 5-3 overwinning bracht Manchester United terug in het goede spoor. Maar coach Alex Ferguson moet toch bedenkingen hebben gehad bij het optreden van de verdediging en met name van keeper Fabien Barthez. De Franse international maakte een onbetrouwbare indruk, maar hoefde zich de gelijkmaker van Olivier Bernard niet aanrekenen. Ruud van Nistelrooy bracht met twee doelpunten de Mancunians op koers.

Hoewel Newcastle United steeds de achterstand verkleinde, hield Manchester United altijd een ruime marge. Direct na de 3-2 van Alan Shearer, die daarmee zijn honderdste doelpunt in dienst van Newcastle maakte, bouwde Manchester de voorsprong uit. Van Nistelrooy en Ole Gunnar Solskjær stelden de zege veilig. Ook pikte Craig Bellamy een doelpuntje mee. De aanvaller van Newcastle profiteerde van weifelende optreden van de Manchester-defensie.

Met zijn derde treffer van de middag bereikte ook Van Nistelrooy een mijlpaal. Het was zijn vijftigste officiële doelpunt in dienst van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's