NEC pikt talentvolle aanvaller op bij aartsrivaal Vitesse

Reacties

NEC heeft Luc Nieuwenhuijs overgenomen van Vitesse. De zeventienjarige aanvaller tekent in Nijmegen voor drie seizoenen. Nieuwenhuijs maakt zo een pikante overgang van het noodlijdende Vitesse naar aartsrivaal NEC.

NEC pikt talentvolle aanvaller op bij aartsrivaal Vitesse
© NEC

'NEC is een hele mooie club', vertelt Nieuwenhuijs op de website van zijn nieuwe club. 'Wat ze afgelopen seizoen hebben neergezet is buitengewoon. De ambities spreken me aan, NEC had het beste ontwikkelingsplan met mij. Ik hoop dat ik een vaste waarde voor de ploeg kan worden.'

Nieuwenhuijs is een linksbuiten die afgelopen seizoen bij Vitesse Onder-18 speelde. Voor zijn komst naar de Arnhemmers in 2017 speelde hij bij SV Houten. Nieuwenhuijs is daarnaast jeugdinternational voor Oranje Onder-17.

Veel interesse
Technisch directeur Carlos Aalbers is blij dat hij Nieuwenhuijs heeft overtuigd. 'Luc is een hele talentvolle buitenspeler die op beide zijkanten uit de voeten kan. Hij is creatief en heeft een goed rendement. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want veel clubs toonden de afgelopen maanden hun interesse. We zijn heel blij dat hij voor ons plan heeft gekozen.'

NEC versterkte zich tot nu toe met keeper Stijn van Gassel, terwijl huurling Rober González definitief werd vastgelegd. Sami Ouaissa komt over van Roda JC Kerkrade. Hij werd in de winter al aangetrokken en vervolgens een half jaar verhuurd aan de Limburgers.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.