Quoteringen voor EK-winst: nog maar vier landen staan boven Oranje

ADVERTORIAL - Het optreden van het Nederlands elftal tegen Roemenië heeft niet alleen een plek in de kwartfinale opgeleverd, het sterke spel heeft ook voor hoop op EK-succes gezorgd. Hoe zit het met de kansen van Oranje? De quoteringen van TOTO geven daar een beeld van.

Quoteringen voor EK-winst: nog maar vier landen staan boven Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

De route van de ploeg van Ronald Koeman naar een plek in de finale is duidelijk. Zaterdag wacht in Berlijn de kwartfinale tegen Turkije. Wordt van de Turken gewonnen, dan is Engeland of Zwitserland de tegenstander in de halve finale. Aan de andere kant van het schema strijden Spanje, Duitsland, Frankrijk en Portugal voor een plek in de finale.

Die route had dus veel lastiger kunnen zijn. Aan de kant van Oranje wordt kijkend naar de quoteringen alleen het Engeland van Gareth Southgate kansrijker geacht. De notering voor Engeland wordt finalist is bij TOTO 2.35. Inzetten op een finaleplek van Nederland kan 2.85 keer de inleg opleveren. Ter vergelijking: de quotering voor Turkije haalt de finale is 9.50.

Hoe zit het dan met de notering voor EK-winst van Nederland? Die is na de klinkende 3-0 zege op Roemenië gedaald naar 8.00. Oranje maakte indruk in München en onder anderen uitblinker Cody Gakpo liet zien dat het met zijn vorm wel goed zit. De nederlaag tegen Oostenrijk in de laatste groepswedstrijd lijkt een goede wake-up call te zijn geweest.

Bij de start van de achtste finales werd Portugal kansrijker geacht, als we afgaan op de quoteringen, maar dat is veranderd. Nederland hoeft nog maar vier landen boven zich te dulden. Engeland is mede vanwege de op papier makkelijkere route naar de finale nog steeds favoriet nummer één (4.50). De ploeg van Southgate stelde in de achtste finale tegen Slowakije met zeer pover aanvalsspel opnieuw teleur, maar wist door goals van Jude Bellingham en Harry Kane wel te ontsnappen aan uitschakeling.

Spanje (5.00) etaleerde zondag tegen Georgië wél zijn aanvallende klasse, maar zal het in de kwartfinale zeer waarschijnlijk lastig krijgen tegen Duitsland. De kansen van het gastland worden iets lager ingeschat (5.50). Voor Frankrijk als Europees kampioen staat op het moment van schrijven een even hoge notering als voor Duitsland als EK-winnaar: 5.50. De Fransen rekenden in de achtste finale af met België. Dat gebeurde op zuinige wijze. Frankrijk won door een eigen goal van Jan Vertonghen in de 85ste minuut.

Quoteringen voor eindwinst

- Engeland: 4.50
- Spanje: 5.00
- Duitsland: 5.50
- Frankrijk: 5.50
- Nederland: 8.00
- Portugal: 10.00
- Zwitserland: 15.00
- Turkije: 35.00

Hoe schat jij de kansen van Oranje in? Geloof jij in een Europese titel voor de mannen van Koeman? Speel mee bij TOTO en geniet met extra spanning van de finalefase van dit EK!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's