Tuchel wacht geduldig op komst van Engelse sterren bij Bayern München

Reacties

Bayern München hoopt voor deze zomer niet één, maar twee Engelse internationals te kunnen binnenhalen. Eerst Harry Kane, dan Kyle Walker: dat is hoe ze het bij Bayern voor zich zien. Thomas Tuchel staat het duo met open armen op te wachten, maar weet dat geduld nodig is.

Tuchel wacht geduldig op komst van Engelse sterren bij Bayern München
© Pro Shots

Bayern oefende woensdag in Japan tegen Manchester City (1-2 nederlaag) en voor dit duel waren veel ogen gericht op Kyle Walker, die aan de kant van de Champions League-winnaar de aanvoerdersband droeg. Pep Guardiola gaf daarmee een signaal af, maar volgens Kicker is duidelijk dat Walker naar München wil vertrekken. Hij is persoonlijk al rond met Bayern.

Datzelfde geldt voor Kane, die Tottenham Hotspur wil verruilen voor een avontuur in Zuid-Duitsland. Bayern heeft echter nog geen akkoord bereikt over een afkoopsom: niet in het geval van Kane en niet in het geval van Walker. Deze week zal er verder gesproken worden met de clubs. Bayern wil eerst de komst van Kane afronden en gaat daarna pas aan de slag met Walker.

De kans dat beide spelers voor de start van het nieuwe seizoen binnen zijn, is klein. Tuchel beseft dat dit best eens tot eind augustus kan gaan duren. Daar maakt hij echter geen probleem van. 'Het gras groeit niet sneller als je eraan trekt', zei de oefenmeester met gevoel voor beeldspraak.

Kane (29, over twee dagen wordt hij 30) en Walker (33) speelden allebei nog nooit buiten Engeland. Beide spelers beschikken over een contract dat nog één jaar doorloopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.