VI Discussie: de KO-fase begint, wie is de favoriet voor de eindzege?

Reacties

Eindelijk. Na twee dagen van serene rust wordt de voetbalachtbaan in Duitsland vanavond weer in gang getrokken. De achtste finales staan op het programma. Wie is de favoriet voor de eindzege?

VI Discussie: de KO-fase begint, wie is de favoriet voor de eindzege?
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
2 - 0
Italië
Italië

Met de start van de knock-outfase begint het toernooi nu écht. Een mindere dag kan fataal zijn. Vier dagen lang zal Duitsland decor bieden aan geweldige duels. Zaterdag begint die serie met de strijd tussen Zwitserland en Italië, terwijl dinsdagavond de laatste kwartfinalist bekend wordt na de wedstrijd tussen Oostenrijk en Turkije.

Maar wie is nu de grote favoriet voor de eindzege? In Spanje weten ze het wel. Revelatie Nico Williams kwam met spierballentaal en noemde zijn land 'de beste ploeg van het toernooi'. Overigens is die stelling ook niet zo vreemd, blijkt uit de statistieken.

Statistiekenbureau Gracenote kwam met een analyse over de winstkansen van de zestien overgebleven landen. Spanje blijkt de torenhoge favoriet. De winnaar van de poule des doods, met ook Italië en Kroatië, imponeerde in de eerste ronde. Gastland Duitsland maakt eveneens veel kans, blijkt uit het onderzoek van Gracenote.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) was in Nederland de teneur zeer negatief. Dat veranderde echter snel, toen Georgië op opzienbarende wijze afrekende met titelfavoriet Portugal (2-0) en Oranje plots aan de meest 'gunstige' kant van het schema terechtkwam. Roemenië is de eerste tegenstander en Gracenote constateert dat het Nederlands elftal wel eens goed weg kan komen.

'Op papier kan je geen wedstrijden winnen', zei Johan Cruijff ooit op kenmerkende wijze. En dus zal het ongetwijfeld allemaal niet berekenbaar zijn. Want wie is volgens jullie de favoriet? Spanje, Duitsland of Nederland? Of toch Frankrijk, Portugal of Engeland? Of gaat het ijzersterke Oostenrijk de dark horse van het toernooi zijn?

Stem op de poll en discussieer in de reacties.

Poll (gesloten) Welk land is favoriet voor de eindzege?
  • 45% Spanje (230 stemmen)
  • 18% Duitsland (91 stemmen)
  • 17% Nederland (88 stemmen)
  • 9% Frankrijk (46 stemmen)
  • 4% Engeland (19 stemmen)
  • 1% Italië (4 stemmen)
  • 1% België (5 stemmen)
  • 3% Oostenrijk (17 stemmen)
  • 3% Anders, namelijk... (16 stemmen)

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.