VI Discussie: wie wordt de EK-winnaar?

Reacties

De halve finales van het EK in Duitsland zijn aangebroken. Nog vier landen zijn in de race voor de eindwinst. Wie volgt Italië op als Europees kampioen?

VI Discussie: wie wordt de EK-winnaar?
© Pro Shots

Frankrijk

Op basis van het spelersmateriaal is Frankrijk misschien wel de gedoodverfde favoriet. Op het veld ziet het er echter allemaal een stuk minder sprankelend uit bij de ploeg van bondscoach Didier Deschamps. Zowel binnen- als buitenlandse media hebben kritiek op het spel van Frankrijk. Toch zitten de Fransen 'gewoon' bij de laatste vier. In de kwartfinale werd Portugal na strafschoppen verslagen, een ronde eerder schakelden Les Bleus ​​​​​​​België uit.

Spanje

Het Spanje van bondscoach Luis de la Fuente speelt misschien wel het beste voetbal van het toernooi. De jonge talenten Lamine Yamal en Nico Williams nemen de Spaanse ploeg in Duitsland bij de hand. Op het middenveld presteert Fabián Ruiz boven verwachting. Georgië en Duitsland werden al uitgeschakeld door de Spanjaarden. Tegen Frankijk mist Spanje Dani Carvanjal en Robin Le Normand, het tweetal is geschorst. 

Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Nederland

Oranje knokte zich zaterdagavond tegen Turkije terug in de wedstrijd en won. De ploeg van Ronald Koeman is de enige nummer drie uit de groepsfase die nog in het toernooi zit. In de achtste finale werd al afgerekend met Roemenië. Na twee zeges is het vertrouwen bij Oranje weer gegroeid. Nederland staat voor het eerst in twintig jaar in de halve finale van het EK. Daarin wacht Engeland, op voorhand een van de favorieten voor de eindwinst.

Engeland

Maar ook bij de Engelsen gaat het, ondanks uitstekend spelersmateriaal, nog niet van harte. Tegen Slowakije ontsnapte de ploeg van Gareth Southgate aan uitschakeling, Zwitserland werd na penalty's verslagen. Volgens oud-international en analist Gary Neville moet er bij Engeland nog een schepje bovenop om ook Oranje te verslaan op het EK.

Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland
Poll Welk land wint het EK?
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Nederland
  • Engeland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.