Alderweireld blikt terug op angstige confrontatie met Ibrahimovic

Reacties

Toby Alderweireld (34) zit in de nadagen van een succesvolle carrière, waarin hij meerdere landstitels won en een Champions League-finale speelde. Aan het begin van de rit zorgde Zlatan Ibrahimovic er echter voor dat de Belg twijfels kreeg of hij wel jaren als profvoetballer door wilde gaan.

Alderweireld blikt terug op angstige confrontatie met Ibrahimovic
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Alderweireld was kandidaat bij het Belgische televisieprogramma De Slimste Mens, waar de start van zijn loopbaan ter sprake kwam. 'Bij mijn debuut bij Ajax heb ik gespeeld tegen Inter, met Zlatan Ibrahimovic', zei de mandekker. Daarmee verwijst hij naar een wedstrijd uit 2008, tijdens het Amsterdam Tournament.

'Zlatan was een heel imposant figuur', weet Alderweireld nog. 'Er was een corner, ik wilde hem een beetje blokkeren en hij liep tegen mij aan. De bal ging weg, hij draaide zich om en zei: "als je dat nog eens doet, maak ik je af". Ik was negentien jaar en dacht toen: voetbal is niets voor mij.'

@goplay.be Toby + Zlatan = 💀 😳 #dsmtw #GoPlay #Play4#tobyalderweireld#antwerpfc#ajax ♬ origineel geluid - GoPlay

Alderweireld bleef tot 2013 bij Ajax, voordat hij naar Atlético Madrid vertrok. Via Southampton, Tottenham Hotspur en Al-Duhail SC belandde hij vorig jaar bij Antwerp FC. In het afgelopen seizoen maakte Alderweireld het doelpunt waarmee de ploeg van Mark van Bommel kampioen van België werd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.