Bergkamp bezorgt Seaman slappe lach met anekdote over Ian Wright

Reacties

Dennis Bergkamp groeide tussen 1995 en 2006 bij Arsenal uit tot een clubicoon en haalde bij de podcast van oud-teamgenoot David Seaman herinneringen op aan zijn Londense jaren. Bergkamp dacht ook even terug aan een speciale ontmoeting met Ian Wright.

Bergkamp bezorgt Seaman slappe lach met anekdote over Ian Wright
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bergkamp stapte in de zomer van 1995 in de auto naar Londen (met de trein door de Kanaaltunnel) om zijn transfer van Internazionale naar Arsenal af te ronden. 'Ik ben op een gegeven moment langs de snelweg in Londen gestopt bij een tankstation. Ik reed mijn auto naar een pomp achter een andere auto, die voor mij stond te tanken', vertelde Bergkamp tegen Seaman.

'Op een gegeven moment was die persoon voor mij klaar met tanken en er was dus een pomp voor mij vrij. Toen kwam er een auto achter mij staan en die persoon zat druk te gebaren achter het stuur en die dacht waarschijnlijk: schuif eens op. Toen stapte die persoon uit, het had gefilmd moeten worden, maar dat was Ian Wright. Hij keek mij aan en zei: "Huh, Dennis?!"', aldus Bergkamp al lachend.

'Ik wilde niet zeggen dat ik daarvoor klaarstond om te vechten, maar ik dacht wel: wat maak je je nu druk joh? Totdat ik dus Ian zag. Later dacht ik: hoe groot is nu de kans, dat je bij je eerste tankbeurt in Londen, tussen al die miljoenen mensen, je aanvalspartner voor dat seizoen op die manier ontmoet? Ongelooflijk. Het leek wel voorbestemd.'

Seaman, van 1990 tot 2003 keeper bij Arsenal, genoot zichtbaar van de anekdote van Bergkamp (ook op YouTube) en haakte erop in. 'Ik ben wel verrast dat je Ian herkende. Ik had het me kunnen voorstellen dat je niet wist wie hij was op dat moment. Hij zou er kapot van zijn geweest, haha. Dat hij zei: "Hey Dennis" en jij dan "Who are you?"'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.