Halve finale Oranje op EK trok bijna acht miljoen kijkers

Reacties

Bijna acht miljoen Nederlanders hebben de halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland live bekeken op televisie of via de livestream. Dat is net iets minder dan in de vorige halve finales van Oranje.

Halve finale Oranje op EK trok bijna acht miljoen kijkers
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Volgens het Nationaal Media Onderzoek (NMO) hebben circa 6,9 miljoen mensen de wedstrijd live op televisie bekeken. Daar komen nog 895.000 mensen bij die de door Nederland verloren halve finale via de livestream van de NOS hebben bekeken. De cijfers van de stadionbezoekers en (een deel van) de Nederlanders die in Duitsland hebben gekeken, zitten daar niet bij.

De halve finale was de best bekeken wedstrijd van Oranje op dit EK. De kwartfinale tegen Turkije werd door zo'n 6,3 miljoen mensen bekeken. Ook de wedstrijd tegen Roemenië had vergelijkbare cijfers.

De halve finales in 2004, 2010 en 2014 werden iets beter bekeken dan de wedstrijd van woensdag. In 2004 keken er 8,5 miljoen mensen naar de EK-wedstrijd tegen Portugal. Ook de halve finale op het WK van 2010 trok 8,5 miljoen kijkers. In 2014 stemden liefst 9,1 miljoen mensen af op het WK-duel met Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.