Geluid aan: nagenieten van Schotse volkslied op Hampden Park

Reacties

Dat Schotse fans vol passie en emotie zitten wanneer het volkslied klinkt, is vrijwel overal bekend. Maar als de tegenstander op Hampden Park in een oefenduel Engeland is, doen de Schotten er nog een schepje bovenop. En dat levert een behoorlijke partij kippenvel op.

Geluid aan: nagenieten van Schotse volkslied op Hampden Park
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dinsdagavond speelden Schotland en Engeland op Hampden Park vriendschappelijk tegen elkaar. Bij het volkslied van de Schotten gingen de fans - veelal uitgedost in een traditionele kilt - tekeer op Flower of Scotland. Een oorverdovend lawaai werd er door de duizenden kelen gecreëerd en het kippenvel was meterslang. Geniet hieronder nogmaals na van de bevlogen Schotten.

Overigens deden de Schotten een paar minuten eerder ook van zich spreken. Tijdens het God save the Queen van Engeland maakten ze zoveel lawaai dat de tekst van het Engelse volkslied amper te verstaan was. De strijd der volksliederen werd door de thuisploeg in ieder geval met overmacht gewonnen.

Schotland
Schotland
1 - 3
Engeland
Engeland

Op het veld trok Engeland zoals verwacht aan het langste eind. Phil Foden maakte de openingstreffer op Hampden Park namens de ploeg van manager Gareth Southgate waarna de in bloedvorm verkerende Jude Bellingham de marge verdubbelde. Nadat Harry Maguire zijn eigen doelman Jordan Pickford verschalkte, was het slotakkoord voor Bayern München-aanvaller Harry Kane: 1-3.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.