Van Bronckhorst behoudt ongeslagen status in aanloop naar bezoek aan Ajax

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn ongeslagen status als trainer van Besiktas behouden. Thuis tegen Eyüpspor voorkwam Ciro Immobile puntenverlies voor de Turkse topclub tijdens de generale repetitie voor het Europa League-duel met Ajax.

Van Bronckhorst behoudt ongeslagen status in aanloop naar bezoek aan Ajax
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 1
Eyüpspor
Eyüpspor

Komende donderdag gaat Besiktas op bezoek in Amsterdam in de negende wedstrijd onder leiding van Van Bronckhorst, die de club in de acht duels ervoor naar zes zeges en twee gelijke spelen leidde. Vier dagen voor het treffen met Ajax was een oude bekende uit de Eredivisie trefzeker namens De Zwarte Adelaars. Milot Rashica speelde in de periode 2015–18 voor Vitesse, waarna hij via Werder Bremen, Norwich City en Galatasaray (!) in de zomer van 2023 bij Besiktas belandde.

Dit seizoen had Rashica onder Van Bronckhorst elke wedstrijd een basisplaats, maar scoren deed hij nog niet. Tot de twintigste minuut van het thuisduel met Eyüpspor toen hij op aangeven van João Mário de score opende. Lang konden de bezoekers, waar Fredrik Midtsjø een basisplaats had, daar weinig tegenover stellen. Na ruim een uur kreeg Eyüpspor na een overtreding van Besiktas-doelman Mert Günok echter een strafschop, die door Emre Akbaba werd benut.

Daar bleef het lang bij in Istanboel, maar in de extra speeltijd kreeg ook Besiktas een penalty en die werd door Immobile binnengeschoten. Daardoor heeft Besiktas nu dertien punten na vijf duels. Van Bronckhorst en zijn ploeg staan daarmee derde en de achterstand op Galatasaray is vijf punten. De koploper heeft echter een wedstrijd meer afgewerkt. Dat geldt ook voor Fenerbahçe, dat tweede staat en meer verliespunten heeft dan Besiktas.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2024/2025

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Fenerbahçe
6
4
1
1
14-5
+9
13
3
Beşiktaş
5
4
1
0
11-4
+7
13
4
Samsunspor
6
4
0
2
7-3
+4
12
* Actueel tot en met 22 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Beşiktaş
Meer over Beşiktaş
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.