Dromen te koop: Tsjechische vader koopt speeltijd voor zijn zoon

Reacties

Martin Podhajsky is voetballer. De 22-jarige Tsjech combineert sinds kort het spelen voor FK Viagem Ústí nad Labem, uitkomend op het derde niveau in Tsjechië, met een studie rechten. Tot zo ver niets bijzonders. Het enige probleem: Podhajsky kan absoluut niet voetballen.

Dromen te koop: Tsjechische vader koopt speeltijd voor zijn zoon
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dat is niet bedoeld als geringschattende hyperbool over het niveau bij FK Viagem Ústí nad Labem – we zouden niet durven – maar als keiharde waarheid. Podhajsky gaat dit seizoen debuteren in het eerste elftal van de ploeg, maar heeft letterlijk nog nooit gevoetbald. 'Ja, behalve op de PlayStation misschien', schertst president Pemsyl Kuban.

Met Kuban zijn we ook meteen aanbeland bij de spil in deze opmerkelijke transfer: Podhajsky's vader heeft hem daar grif voor betaald. Tegenover de overboeking van 500.000 Tsjechische kroon (zo'n twintigduizend euro) staat de afspraak dat de jongeling ergens in dit seizoen een invalbeurtje van tien minuten krijgt. 'Voor dat geld laat ik iedereen meedoen', aldus Kuban tegenover de Tsjechische pers.

Podhajsky senior heeft zodoende de droom van menig voetbalvader bewerkstelligd: een debuut voor zijn zoontje, en dat zonder er elke zaterdag voor dag en dauw voor op te hoeven staan om zijn junior het land door te rijden en toe te kijken aan de rand van ijskoude voetbalvelden. Wie ooit op een degelijk niveau wil voetballen, maar niet over enig talent beschikt, weet nu bij welke club hij of zij kan aanbellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.