Odds voor EK-winst: vijf landen hebben meer kans dan Oranje

ADVERTORIAL - De fase van de waarheid breekt aan op het uiterst vermakelijke eindtoernooi in Duitsland. Nog zestien landen zijn in de race voor de EK-titel. De quoteringen van Unibet geven een beeld van hoe de kansen worden ingeschat.

Odds voor EK-winst: vijf landen hebben meer kans dan Oranje
© Pro Shots

In de eerste ronde van de knock-outfase is het Nederlands elftal dinsdagavond weer aan zet. Met Roemenië als tegenstander in de achtste finale heeft Oranje het op papier getroffen, het team van Ronald Koeman lijkt met meer geluk dan wijsheid aan de goede kant van het schema te zijn beland. Als er wordt afgerekend met Roemenië, dan wacht in de kwartfinale een confrontatie met Oostenrijk of Turkije. In een eventuele halve finale is Engeland, Slowakije, Zwitserland of Italië dan de tegenstander. Geloof jij ondanks de nederlaag tegen Oostenrijk in de laatste poulewedstrijd nog in de kansen van Oranje? Voor Nederland als eindwinnaar staat een odd van 13.00.

Met die quotering wordt Nederland gezien als de op vijf na grootste kanshebber. De favoriet komt ook uit dezelfde helft van het schema: Engeland (4.50). Er is veel kritiek op het team van Gareth Southgate, de bondscoach die in de groepsfase zeker niet alles uit de kwaliteiten in de selectie leek te halen. Tegelijkertijd oogt het pad naar de finale gunstig voor The Three Lions en is er aan potentie zeker geen gebrek. Engeland tot aan de eindstrijd in Berlijn in elk geval Spanje, Duitsland, Frankrijk en Portugal.

Spanje (5.50) is het team dat volgens velen het hoogste niveau haalde in de groepsfase. De Spanjaarden wonnen van achtereenvolgens Kroatië, Italië en Albanië. Tegen die laatste tegenstander konden verschilmakers Lamine Yamal en Nico Williams worden gespaard, omdat groepswinst al een feit was. In de achtste finale is Spanje de torenhoge favoriet tegen Georgië.

Gastland Duitsland (6.50) komt zaterdagavond in actie tegen Denemarken. De ploeg van Julian Nagelsmann begon sterk aan het EK met een 5-1 zege op Schotland. De optredens tegen Hongarije (2-0) en Zwitserland (1-1) waren minder overtuigend.

Frankrijk (6.50) heeft niet groots gespeeld in de groepsfase, maar wat zegt dat eigenlijk? In 2018 boekten Les Bleus in de poulefase van het voor de Fransen gouden WK magere zeges op Australië en Peru en werd tegen Denemarken gelijkgespeeld. Belangrijk voor Didier Deschamps is dat Kylian Mbappé in de laatste groepswedstrijd tegen Polen alweer ritme op kon doen op weg naar de achtste finale tegen België. De sterspeler die met een gebroken neus kampt, maakte de negentig minuten vol en was trefzeker.

Het laatste land dat deel uitmaakt van de groep boven Nederland is Portugal (7.50). De Portugezen wonnen van Tsjechië en Turkije, waardoor de nederlaag in de derde speelronde tegen Georgië geen zware gevolgen had. Komen alle aanvallende kwaliteiten van de Portugezen in de knock-outfase eindelijk aan het licht? Slovenië is maandagavond de tegenstander in de achtste finale.

Achtste finales op een rij:


Za 29 jun.

Zo 30 jun.

Ma 1 jul.

Di 2 jul.

Wil jij met extra spanning genieten van de knock-outfase? Bekijk het uitgebreide aanbod van Unibet en speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's